Zuchini cu umplutura de stafide

m5
Ingrediente:
250 g orez
150 g stafide
1 cana de ceai
8 buc zuchini preferabil rotunzi
2-3 rosii
150 g muguri de pin
Ulei de masline (neaparat unul de calitate si nu din cele de la hypermarket)
Sare, piper

Fierbem orezul in apa astfel incat sa ramana usor aldente. Il scurgem si-l punem intr-un castron mare. Stafidele se pun intr-un castronel si se stropesc cu ceaiul caldut; se pun deoparte ca sa se rehidrateze, timp in care vom pregati legumele.
Intr-o oala mare punem apa cu sare si o punem la fiert. In momentul in care apa clocoteste, scufundam zuchinele in apa unde le lasam timp de 10 minute. Le scoatem cu o spumiera si le punem la scurs intr-o strecuratoare.

Apa o dam din nou in clocot si scufundam de data asta rosiile (in prelabile crestate cu cutitul) pentru cateva secunde. Le scoatem si le curatam de coaja, le taiem cubulete. Preincalzim cuptorul la 200 grade celsius. Scurgem stafidele si le amestecam cu orezul. Adaugam mai apoi rosiile si mugurii de pin, dupa care condimentam dupa gust. Adaugam si putin ulei de masline ca sa “lege” putin compozitia.
Zuchinelor scurse le taiem cate un capacel si cu o lingurita scobim interiorul cu grija. Pulpa astfel extrasa se taie cubulete si se adauga la umplutura de orez si stafide. Se umplu zuchinele cu varf cu compozitia.
Zuchinele umplute se asaza intr-o tava unsa in prealabil cu ulei si se introduc la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Sa fim atenti sa nu se rumeneasca deloc. Daca nu avem muguri de pin putem folosi migdale feliate; in compozitie putem adauga si putina menta taiata marunt.
Vinuri recomandate: Fetească Neagră – Selene sau daca bugetul permite: Cuvee Uberland – Recaș

De ce aceste asocieri ale vinului cu mancarea ?
Poate fi un fel principal savuros, dar daca sunteti gurmanzi va recomand sa il folositi ca starter si apoi sa incercati un cotlet de miel. Vinurile care il insotesc trebuie sa aibe “un pic” dar nu “prea-prea” … ma refer la tanini si structura, care trebuie sa fie mai domolite dar in acelasi timp peste ce ofera un Pinot Noir (din acela facut chiar din Pinot Noir)

Publicat în categoria Vinuri si Retete Culinare pe de .

Despre Rares Marinescu

Toate opiniile exprimate sunt personale si reprezinta punctul meu de vedere ca si iubitor de vinuri. Nu sunt insa un iubitor/povestitor de vinuri obisnuit. Nu vorbesc despre vinuri pe care le primesc cadou, ci vorbesc despre vinuri pe care chiar le cumpar ca si consumator. Nu vorbesc despre vinuri pentru ca vreau sa le vand. E adevarat ca vand vinuri prin magazinul meu Boutique du Vin dar trebuie sa va spun ca am deschis acest magazin pentru ca imi doream ca si cumparator ca un astfel de magazin sa existe. Nu vorbesc despre producatori ca si observator extern al fenomenului. In ultimii 9 ani am fost director general al unor producatori de vin importanti. Pe unii dintre ei i-am ajutat sa iasa din zona de recunoastere regionala si sa intre in top 5 national. Nu sunt somelier. Sunt degustator ADAR. Iubesc vinul si respect vinurile bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>