Povestim vinul: Price Styrbey Cabernet Sauvignon REZREVA 2008

Sa nu confundati acest vin cu Cabernetul Sauvignon obisnuit de la Stirbey, cel care costa 50 de lei in majoritatea magazinelor. Acest Caberenet face parte dintr-un lot limtat, poarta clasificarea“rezerva” cea ce inseamna minim un an in butoiul de stejar si minim un an in sticla inainte de a fi pus in vanzare.

Lipsa de imaginatie a producatorului, care nu a facut o diferentiere grafica evidenta intre cele doua produse, poate fi de fapt intentionata, dat fiind lotul mic si pretul care este mai prejos decat ceea ce ofera acest vin. Cu alte cuvinte, cine stie cumpara. Mai exact “doar cine stie”

JJ Cale este unul dintre cei mai importanti si mai prolifici compozitori. Nu este asa de celebru precum Eric Clapton, cel care canta multe din cantecele lui JJ Cale. Excentricul compozitor se muta din cand in cand intr-o rulota transformata intr-un studio. Nu are telefon si nimeni nu stie locatia ei. “de ce sa imi pierd timpul vorbind afaceri la telefon in loc sa compun ?”

Albumele lui JJ Cale au coperti neatractive, nu sunt promovate intens precum cele ale lui Clapton, sau ale altor staruri care ii cumpara si apoi ii canta piesele.

Cam asa si cu aceasta “rezerva”

Revenim de la blues la vin, lipsa de informatii despre acest vin este aproape absoluta, si daca exista se pierde in multimea de raspunsuri ale motoarelor de cautare care te trimit la fratele mai mic si mai slabutz.

Asta si e rezultatul comerciantilor de vin premium si high end care isi confunda statutul cu cel al unui discounter de gen kaufland, si se zbat spre a avea preturi mici. Preturi mici la super vinuri nu exista. Exista produse capcana pentru cumparatorul neinstruit.

Vinificat exclusiv din soiul de struguri Cabernet Sauvignon, culesi manual si selectiv, invechit un an in butoaie de stejar, acest vin poate fi catalogat drept unul din primele 2 – 3 Cabereneturi din Romania din punct de vedere calitativ.

Cu o structura echilibrata si tanini bine rotunjiti si integrati, este un Cabernet senzational care poate reprezenta Romania din punct de vedere al calitatii vinurilor oriunde in lume.

Publicat în categoria Despre Vinuri pe de .

Despre Rares Marinescu

Toate opiniile exprimate sunt personale si reprezinta punctul meu de vedere ca si iubitor de vinuri. Nu sunt insa un iubitor/povestitor de vinuri obisnuit. Nu vorbesc despre vinuri pe care le primesc cadou, ci vorbesc despre vinuri pe care chiar le cumpar ca si consumator. Nu vorbesc despre vinuri pentru ca vreau sa le vand. E adevarat ca vand vinuri prin magazinul meu Boutique du Vin dar trebuie sa va spun ca am deschis acest magazin pentru ca imi doream ca si cumparator ca un astfel de magazin sa existe. Nu vorbesc despre producatori ca si observator extern al fenomenului. In ultimii 9 ani am fost director general al unor producatori de vin importanti. Pe unii dintre ei i-am ajutat sa iasa din zona de recunoastere regionala si sa intre in top 5 national. Nu sunt somelier. Sunt degustator ADAR. Iubesc vinul si respect vinurile bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>