Good Wine – Noiembrie 2012

De la bun inceput am avut o privire critica asura acestui targ, dat fiind faptul ca s-a mutat din locatia civilizata si usor accesibila de la Pullman, in Romexpo. La Romexpo se poate turna un film despre epoca de aur a comunismului, sau unul despre cum va fi dupa sfarsitul lumii. Peisaje dezolante, alei asfaltate prost si fara functionalitate, un loc bun pentru orice fel de targ, mai putin unul cu elita vinului.

In final insa pot sa spun ca producatorii, importatorii, comerciantii si oportunistii care nu au ajuns la acest targ au pierdut cel mai bine organizat eveniment din 2012.

Foarte multe standuri interesante, din pacate nu am ajuns la cateva din cele la care mi-am propus (pe aceasta le cer scuze celor de la Oprisor, Domeniile Samburesti, Vila Vinea, Rotenberg si Bazilescu, despre care nu am scris nimic in materialul ce urmeaza)

Am grupat impresiile despre vizitele facute in categorii in care veti gasi producatori cam de acelasi calibru:

De asemenea nu am scris nimic despre Domeniile Dealu Mare Urlati, pentru ca nu pot fi si consultant si observator obiectiv pentru acelasi producator.

Am observat si un fenomen imbucurator: prezenta la targ a multor tineri care vor sa invete despre vin, si absenta acelui numar foarte mare (specific mai ales pentru Romexpo) al “piscotarilor”, cei care vin ca sa bea, si eventual sa cerseasca o sticla de vin, nu conteaza de care, efectul bahic sa si-l faca.

Mai trebuie sa mentionez lansarea in cadrul Good Wine a canalului de televiziune SAVOR, specializat pe fenomenul vin, gastonomie, spirits and lifestyle, un proiect al somelierului Achim Avram.

Ca tot a venit vorba de somelieri, vreau sa va descriu ironia organizatorica a carei urmare doua standuri vecine au gazduit Organizatia, respectiv Asociatia Somelierilor din Romania. Vorba unui bun prieten de al meu pe care l-am revazut la targ (Ioan T. Morar): “Pe cand si un grup de dialog social intre cele trei – patru organizatii ale somelierilor din Romania ?”

In incheierea acestui preambul, revin asupra reusitei targului: expozanti seriosi, producatori de trufe – Trufarom si Trufex (pe care le gasiti deja in rafturile Boutique du Vin, si in cateva zile si pe platforma online de vanzare), importatori de ciocolata facuta manual din Belgia – Choco Me, cu produse bune si eleganta ce isi vor gasi loc in cateva zile in rafturile magazinului meu.

 

Toate opiniile exprimate sunt personale si reprezinta punctul meu de vedere ca si comerciant de vinuri prin magazinul Boutique du Vin si mai ales ca si specialist in vinuri (degustator autorizat, ex-manager general sau director executiv al unor producatori importanti, consultant pe probleme de strategie, politica comerciala, marketing s.a.m.d.)

In curand: articole despre cele 5 categorii de producatori …

Publicat în categoria Producatori de vin, etichetat , , , , pe de .

Despre Rares Marinescu

Toate opiniile exprimate sunt personale si reprezinta punctul meu de vedere ca si iubitor de vinuri. Nu sunt insa un iubitor/povestitor de vinuri obisnuit. Nu vorbesc despre vinuri pe care le primesc cadou, ci vorbesc despre vinuri pe care chiar le cumpar ca si consumator. Nu vorbesc despre vinuri pentru ca vreau sa le vand. E adevarat ca vand vinuri prin magazinul meu Boutique du Vin dar trebuie sa va spun ca am deschis acest magazin pentru ca imi doream ca si cumparator ca un astfel de magazin sa existe. Nu vorbesc despre producatori ca si observator extern al fenomenului. In ultimii 9 ani am fost director general al unor producatori de vin importanti. Pe unii dintre ei i-am ajutat sa iasa din zona de recunoastere regionala si sa intre in top 5 national. Nu sunt somelier. Sunt degustator ADAR. Iubesc vinul si respect vinurile bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>