Somon in tortilla

Somon in Tortilla

Ingrediente: Ardei california 1 buc rosu , 1 buc galben 250 g salata rucola 250 g file de somon afumat 8 foi tortilla Pentru sos: 300 g smantana 2-3 liguri crema de hrean cu frisca Sare, piper, zahar Ardeii se spala se curata de nervuri si se feliaza in fasii subtiri. Salata rucola se spala […]

Degustare: Romate Spirit

Pe rafturile magazinului Boutique du Vin a apărut un nou produs din gama celor produse de Romate Sanchez, cel mai tânăr dintre acestea: Romate Spirit.   Cei care vor trece pragul magazinului în acest sfârșit de săptămână vor avea ocazia să guste această nou produs. În această toamnă ne propunem să oferim clienților noștri posibilitatea de a […]

Piept de rata cu sos de portocale

Piept de rata cu sos de portocale

Sa nu va duceti cu gandul la bucataria asiatica, pt ca rezultatul final al acestei retete este de-a dreptul european. European din zona upper-class. Ingrediente: 2 buc piept de rata (aprox 300g fiecare) Sare, piper, 2 lingurite de miere 15 g unt, 3-4 linguri sherry dulce recomand Romate Sherry  sau Solera 1847 Pentru sos: 1 portocala […]

Senzational ! Terra Romana de la Domeniile Coroanei Segarcea.

domeniile coroanei segarcea

Datorita unui respectat bloger am descoperit o aplicatie (vivino), care mi sa parut extrem de interesanta si provocatoare. Am descarcat-o pe telefon si apoi am inceput sa o utilizez. Functioneaza simplu: faci o poza la eticheta unui vin, aplicatia il gaseste in baza de date, daca a mai fost scanat de altii inaintea ta, si […]

Povestim vinul: Feteasca Neagra 2002 Vinoteca Sahateni – Dealu Mare

Despre vinurile vechi disponibile in magazine specializate, ba chiar si in supermarketuri numai de bine … unele poarta capisoane de ceara lustruite si pseudo certifcate de autenticitate. Altele stau in sticle fabricate dupa anul 1998 si se pretind fete mari din 1980 De gustat am tot gustat. E greu sa zici daca este de 20 […]

Zuchini cu umplutura de stafide

Zuchini cu umplutura de stafide

Ingrediente: 250 g orez 150 g stafide 1 cana de ceai 8 buc zuchini preferabil rotunzi 2-3 rosii 150 g muguri de pin Ulei de masline (neaparat unul de calitate si nu din cele de la hypermarket) Sare, piper Fierbem orezul in apa astfel incat sa ramana usor aldente. Il scurgem si-l punem intr-un castron […]